Suzuki Wagon R+ opinie, oceny użytkowników, Suzuki Wagon R+ spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Suzuki Wagon R+

Liczba ocen: 11

Średnia ocena:

7.00/10

Suzuki Wagon R+ spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 7.42/7.50 -.--
trasa 5.59/6.00 -.--
cykl mieszany 6.59/6.75 -.--

Wagon R+

OCENY SUZUKI WAGON R+


Ogólna ocena:  

9/10


Uroczy samochodzik - zalety z potężną nawiązką rekompensują wady.
Opinia o układzie napędowym:
Jak każdy Japończyk - lubi wysokie obroty. Skrzynia biegów ok, ale dźwignia mogłaby być bardziej precyzyjna (trafienie we wsteczny wymaga odrobiny wprawy). Silnik to perełka - zerowy apetyt na olej. Na niskich biegach przyspieszenie jest świetne, jednakże już 4ka jest traktowana jak nadbie...
Opinia o komforcie:
Cudem komfortu to Wagonik nie jest, chociaż wolę jeździć nim niż Astrą3. Zarówno z tyłu jak i z przodu jest bardzo wygodnie - nawet dla wysokich pasażerów. Komplet mięsa na pokładzie nie zmienia zbytnio charakterystyk. Wyciszenie, szczególnie w wersji 4x4 z hałasującymi napędami, mog...
Opinia o nadwoziu:
Jeśli idzie o ilość przestrzeni dla pasażerów, to to autko wydaje się większe od środka niż od zewnątrz. Ergonomię psują tylko nisko umieszczone uchwyty na kubki. Bagażnik do dużych nie należy, ale mieściliśmy się w niego z żoną na 2-tygodniowy wyjazd - nie grzeszy przestrzenią,...
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód prowadzi się troszkę jak dyliżans, ale jest to wymuszone wysoką sylwetką. Układ kierowniczy świetny w mieście, jednak nieco zbyt czuły w trasie. Hamulce świetne. Parkowanie - każde, podkreślam, każde miejsce należy do tego samochodu.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


JA POPROSTU KOCHAM TO AUTKO I NIE ZAMIERZAM GO ZMIENIAĆ. A JEŚLI ZMUSI MNIE DO TEGO RDZA TO TEŻ KUPIĘ WAGONA R+. DODAM, ŻE MOJA BRATOWA Z NIEMIEC TEŻ TAKIEGO SOBIE KUPIŁA PO PRUBNEJ JEŹDZIE MOIM MACIUSIEM BO TAK GO NAZWAŁAM
Opinia o układzie napędowym:
Nie jest to samochód stworzony do wyścigów. Jest troszkę mółowaty ale przecież kobiety z dziećmi w samochodzie nie będą szaleć bynajmniej te rozsądniejsze.
Opinia o komforcie:
Jeżeli amortyzatory są w dobrym stanie to nie ma problemu z obciążeniem.Trzeba uważać na prędkość na zakrętach ponieważ można mieć wrażenie, że samochód przewróci się na bok. Co do jazdy to jest przestronny i wysoko się siedzi (jak w autobusie)co jest dodatkowym atutem ponieważ n...
Opinia o nadwoziu:
Biedna jest tylko kolorystyka materiałów (jak w starym aucie). Największym mankamentem tego pojazdu jest karoseria ponieważ autko zbudowane jest z nieocynkowanej balch więc rdza wychodzi bardzo szybko.
Opinia o układzie jezdnym:
Problem jest tylko z hamulcami ale wydaje mi się, że to wada seryjna. Bardzo szybko się zuzywają. Problem jest z tarczami, które nawet w młodszych modelach bardzo szybko się niszczą.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


Super auto. Jedyny minus to mniejsza popularność na rynku samochodów używanych a co za tym idzie trudniejsza sprzedaż. Jednak jak już ktoś kupi ten samochód to porównując do innych podobnych wymiarów suzuki wygrywa
Opinia o układzie napędowym:
Osiągi raczej średnie. W tej klasie auta chyba normalne. Jednak zużycie paliwa super. Poniżej 5 litrów/100km na trasie to nie rzadkość.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie przenosi nierówności, słychać jak pracuje ale ogólnie dobrze
Opinia o nadwoziu:
Bardzo funkcjonalny samochód. Miejsca dużo. Składane siedzenia tylne. Dużo miejsca nad głową.
Opinia o układzie jezdnym:
Rewelacyjne autko miejskie. Panda, punto niech sie schowają
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

4/10


nie polecam tego modelu: części drogie, brak zamienników, ja sprowadzam z Niemiec części są tańsze.
Opinia o komforcie:
z tyłu jazda z kompletem jest do wytrzymania + bagaż bez bagażu twarda jazda
Opinia o nadwoziu:
rdza w pierwszym roku eksploatacji-drzwi tylne, 7 rok-tylna klapa,wymiana progów 2szt,skorodowane podwozie.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


małe,wszędobylskie,oszczędne w eksploatacji,z napędem 4x4 idealne dla rodziny 2+2-do pracy i na wypady za miasto
Opinia o układzie napędowym:
problem przy redukcji z 5 na 4,elastyczny i oszczędny silnik,
Opinia o komforcie:
trochę głośny-w mieście nie uciążliwy-na trasie zagłusza radio
Opinia o nadwoziu:
bagażnik b.mały,z tyłu nawet duża osoba jedzie wygodnie,plastiki z Opla,blacharka bezobsługowa-12 letnia gwarancja madziarów spełnia wymogi
Opinia o układzie jezdnym:
czuły na wiatr,
» pełna opinia
 
1 2 3 z 3


ŚREDNIE OCENY SUZUKI WAGON R+

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 36.36% głosów 4
Raczej tak 36.36% głosów 4
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 9.09% głosów 1
Nie 18.18% głosów 2
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.0/10
Układ kierowniczy
7.5/10
Hamulce
7.6/10
Parkowanie
9.1/10
Napęd
Elastyczność
7.4/10
Skrzynia biegów
7.0/10
Silnik
7.9/10
Przyspieszenie 0-100km
6.6/10
Przyspieszenie 60-120km
6.6/10
Przyspieszenie 80-120km
6.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
6.5/10
Resorowanie z obciążeniem
6.6/10
Fotele przednie
8.4/10
Fotele tylne
7.5/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.6/10
Wyciszenie
5.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.0/10
Przestrzeń z tyłu
7.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.6/10
Bagażnik
6.6/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.2/10
Możliwość aranżacji
6.8/10
Karoseria
7.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.2/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.1/10
Widocznośc do tyłu
9.1/10
Widoczność w lusterkach
9.1/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.5/10
Elektronika
6.8/10
Naprawy
Niezawodność
6.5/10
Koszty napraw
3.9/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Widoczność 4
Komfort jazdy 2
Nadwozie 1
Napęd 1
Spalanie 1
Niezawodność 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Wentylacja i ogrzewanie 2
Nic 2
Inne 2
Nadwozie 1
Napęd 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Suzuki Wagon R+ brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Opel Agila.

  Suzuki

  Wagon R+

  Opel

  Agila

Najciekawsza opinia użytkownika o Suzuki Wagon R+

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 14

Suzuki Wagon R+ 1200 0KM 1999r. mini-van

Ocena ogólna
JA POPROSTU KOCHAM TO AUTKO I NIE ZAMIERZAM GO ZMIENIAĆ. A JEŚLI ZMUSI MNIE DO TEGO RDZA TO TEŻ KUPIĘ WAGONA R+. DODAM, ŻE MOJA BRATOWA Z NIEMIEC TEŻ TAKIEGO SOBIE KUPIŁA PO PRUBNEJ JEŹDZIE MOIM MACIUSIEM BO TAK GO NAZWAŁAM

Układ napędowy
Nie jest to samochód stworzony do wyścigów. Jest troszkę mółowaty ale przecież kobiety z dziećmi w samochodzie nie będą szaleć bynajmniej te rozsądniejsze.

Komfort
Jeżeli amortyzatory są w dobrym stanie to nie ma problemu z obciążeniem.Trzeba uważać na prędkość na zakrętach ponieważ można mieć wrażenie, że samochód przewróci się na bok. Co do jazdy to jest przestronny i wysoko się siedzi (jak w autobusie)co jest dodatkowym atutem ponieważ nie oślepiają światła mijających samochodów.

Nadwozie
Biedna jest tylko kolorystyka materiałów (jak w starym aucie). Największym mankamentem tego pojazdu jest karoseria ponieważ autko zbudowane jest z nieocynkowanej balch więc rdza wychodzi bardzo szybko.

Układ jezdny
Problem jest tylko z hamulcami ale wydaje mi się, że to wada seryjna. Bardzo szybko się zuzywają. Problem jest z tarczami, które nawet w młodszych modelach bardzo szybko się niszczą.

Naprawy
sam koszt naprawy jest zbliżony do innych typów aut. Drogie a nawet bardzo droge są tylko części to tak malutkiego auta. ZALETA/WADA JAPOŃCZYKÓW

Wentylacja i ogrzewanie
Ogrzewanie w zagazowanym autku jest troszkę słabsze ale to norma w autach z gazem.

Pełna opinia o Suzuki Wagon R+ 1200 0KM 1999r. mini-van »

Zobacz również opinie:

Suzuki Wagon R+: hatchback, mini-van, van

Suzuki Wagon R+: benzyna, benzyna+gaz

Suzuki Wagon R+: 1.0, 1.2, 1.3, 1.6

Suzuki Wagon R+: 2004, 2002, 2001, 1999, 1997